Μείωση της Έκπτωσης συνέπειας στους συνεπείς καταναλωτές αποφάσισε η ΔΕΗ.

Σε μείωση των εκπτώσεων «προπληρωμής» και «συνέπειας» προχωρεί η ΔΕΗ από την 1η Απριλίου, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από τη βιομηχανία αύξηση τιμολογίων 10%.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά την συνεδρίασή του αποφάσισε τη μείωση της έκπτωσης15% που παρέχει στους συνεπείς καταναλωτές της σε 10%.

Επίσης αποφάσισε τη μείωση από 6% σε 4% της έκπτωσης που παρέχει σε όσους προπληρώνουν την ετήσια κατανάλωση ρεύματος. Η ΔΕΗ προχωρεί στις κινήσεις αυτές προκειμένου να αντιμετωπίσει το ισχυρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει και για αυτό το λόγο η εφαρμογή των μειώσεων θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε μετά από πολλούς μήνες αδράνειας να ζητήσει από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες αύξηση τιμολογίων 10%.

Όπως φαίνεται οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά το τέλος Μαρτίου αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι εύκολες. Άλλωστε τουλάχιστον δύο μεγάλες βιομηχανίες έχουν ήδη προσφύγει στη ΡΑΕ καταγγέλοντας τον τρόπο τιμολόγησης από τη ΔΕΗ αλλά και διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους και υπέρ άλλων μεγάλων καταναλωτών όπως η ΛΑΡΚΟ.


Αν βρήκατε αύτο το άρθρο χρήσιμο κάντε μας ένα like στο facebook ή ένα follow στο instagram!
Ευχαριστούμε!