Νυχτερινό ρεύμα - Δικαιολογητικά | allaxeparoxo.gr

Νυχτερινό ρεύμα! Δείτε τι χρειάζεται για να το αποκτήσετε.

Ένα απο τα πιο συχνά ερωτήματα των καταναλωτών, είναι αν ο μετρητής του ηλεκτρικού ρεύματός τους υποστηρίζει “νυχτερινή κατανάλωση”. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από το τιμολόγιο του εκάστοτε πάροχου, με την ένδειξη Γ1 ή Γ1Ν στο τιμολόγιο του παρόχου τους. Αν ο καταναλωτής έχει Γ1 οικιακό τιμολόγιο χωρίς νυχτερινό (Ν), αυτό που πρέπει να κάνει είναι να απευθυνθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Ο ΔΕΔΔΗΕ με την σειρά του θα εγκαταστήσει στην παροχή του ενδιαφερόμενου καταναλωτή, μετρητή με χρονοχρέωση. Δηλαδή έναν μετρητή ο οποίος θα μετράει ξεχωριστά την κατανάλωση σε δύο (2) χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυχτερινή ζώνη).

Τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσει ο καταναλωτής στον ΔΕΔΔΗΕ είναι:

 • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
 • Αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
 • Φωτοαντίγραφο του λογαριασμού του υπάρχων παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Απόδοση της συμμετοχής στις δαπάνες για την εγκατάσταση του μετρητή με χρονοχρέωση (ανέρχεται σε 34,00€ σύν ΦΠΑ).

  *** Αιτήσεις για νυχτερινό ρεύμα, μετά από ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, μπορούν να εξυπηρετηθούν και τηλεφωνικά στο 11500.


  Εαν επιθυμείτε χαμηλότερη χρέωση στην νυχτερινή σας κατανάλωση από 0,065€/kWh που προσφέρει η ΔΕΗ, σε 0,056€/kWh που τιμολογείται από την Protergia, μπορείτε να πατήσετε εδώ και ένας Σύμβουλος Ενέργειας να σας ενημερώσει χωρίς κανένα κόστος.


  Οι ώρες του Νυχτερινού (Ν) ωραρίου διαφοροποιούνται τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλάζουν κάθε έξι (6) μήνες, καθώς επίσης διαφοροποιούνται και ανάλογα την περιοχή κατοικίας. Αναλυτικά σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι ώρες έναρξης και λήξης του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου από 01.11.2018 έως 30.04.2019 έχουν ως εξής:


  1. Για τους οικιακούς πελάτες που διαμένουν:

 • σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού Αττικής.
 • στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων: Αγρινίου, Αιγινίου, Αιγίου, Αιτωλικού, Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αλμυρού Μαγνησίας, Αμαλιάδας, Αμυνταίου, Αμφίκλειας, Αμφιλοχίας, Άμφισσας, Αξιούπολης, Άργους, Άρτας, Άστρους, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Διστόμου, Δομοκού, Δράμας, Έδεσσας, Ελασσόνας, Ελίκης, Επιδαύρου, Ηγουμενίτσας, Ζακύνθου, Θήβας, Ιάσμου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλαμπάκας, Καναλακίου, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κασσάνδρειας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κεφαλληνίας, Κιάτου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Κρανιδίου, Κυπαρισσίας, Λαγκαδά, Λαγκαδίων Αρκαδίας, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Νικήτης, Μεθάνων, Μετσόβου, Μολάων, Μουδανιών, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Νάουσας, Νευροκοπίου, Ξάνθης, Ξυλόκαστρου, Πάτρας, Πλαταμώνος, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Προβατώνα, Πτολεμαΐδας, Πύλου, Πύργου, Οινοφύτων, Ορεστιάδας, Σερβίων, Σερρών, Σιδηροκάστρου, Σοφάδων, Σκάλας, Σκύδρας, Σπάρτης, Σταγείρων, Στυλίδας, Σχηματαρίου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας.
 • στα νησιά Εύβοια, Κέα, Κέρκυρα, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.


  Το νυχτερινό τιμολόγιο εφαρμόζεται με 2 ωράρια:

  1.1. Το συνεχές ωράριο (23:00-07:00) διαρκείας 8 ωρών. Αυτό θα ισχύσει για όσους καταναλωτές το χρησιμοποιούν ήδη και δεν επιθυμούν να το αλλάξουν.

  1.2. Το τμηματικό ωράριο, δηλαδή 2 ώρες το απόγευμα (15:00-17:00) και 6 ώρες τη νύχτα (02:00-08:00), δηλαδή 8 ώρες συνολικά. Αυτό θα ισχύσει για τις εξής ομάδες καταναλωτών:

 • Τους καταναλωτές που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το τμηματικό ωράριο 02:00-08:00 και 15:00-17:00 μέχρι 30.04.2018.
 • Τους νέους καταναλωτές που ζητούν νυχτερινό τιμολόγιο, οι οποίοι θα λαμβάνουν αυτό το ωράριο και μόνο.
 • Τους καταναλωτές που έχουν το συνεχές και επιθυμούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό (οι οποίοι όμως δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο).


  2. Για τους οικιακούς καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, το νυχτερινό τιμολόγιο εφαρμόζεται με 2 ωράρια:

  2.1. Το συνεχές ωράριο (23:00-07:00). Αυτό θα ισχύσει για όσους καταναλωτές χρησιμοποιούν ήδη αυτό το ωράριο και δεν επιθυμούν να το αλλάξουν.

  2.2. Το νυχτερινό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο 02:00-08:00 και 15:00-17:00 (8 ώρες στο 24ωρο). Αυτό θα ισχύσει για τους καταναλωτές που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το τμηματικό ωράριο 02:00-08:00 και 15:00-17:00 μέχρι 30.04.2017. Όσοι έχουν το ωράριο 23:00-07:00 και θέλουν να το αλλάξουν μπορούν να λάβουν το τμηματικό 02:00-08:00 και 15:00-17:00, αλλά δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.


  3. Στα νησιά Κρήτη (στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Χανίων, Σταλίδας Ηρακλείου, Μοιρών Ηρακλείου, Πραιτορίων Ηρακλείου, Βρυσών Χανίων και Αγιάς Χανίων), καθώς και στα νησιά Ηράκλεια, Ίο, Κάλυμνο, Κουφονήσια, Κω, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Νάξο, Νίσυρο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Σύρο, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Χάλκη, Χίο, ισχύουν τα εξής:

  3.1. Το τιμολόγιο εφαρμόζεται με δύο ωράρια, το συνεχές (23.00-07.00) και το τμηματικό (02.00-08.00 και 15.30-17.30).

  3.2. Το τμηματικό ωράριο θα εφαρμόζεται υποχρεωτικώς σε όλους τους νέους οικιακούς καταναλωτές που ζητούν νυχτερινό τιμολόγιο.
  Οι καταναλωτές που έχουν σήμερα το συνεχές ωράριο θα εξακολουθήσουν να το χρησιμοποιούν. Αν επιθυμούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό ωράριο, μπορούν να το λάβουν αν το δηλώσουν στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΔΔΗΕ AE, αλλά οι εν λόγω καταναλωτές δεν θα μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

  3.3. Το συνεχές ωράριο παύει πλέον να εφαρμόζεται σε νέους καταναλωτές και θα χορηγείται μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Σε γεωγραφικές περιοχές όπου λειτουργούν μόνο χρονοδιακόπτες, θα χορηγείται μόνο το συνεχές ωράριο.


  4. Για τους οικιακούς καταναλωτές της υπόλοιπης χώρας, το νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύει με το συνεχές ωράριο (23:00-07:00), δηλαδή με τον τρόπο που εφαρμόζεται σήμερα.


 • Αν βρήκατε αύτο το άρθρο χρήσιμο κάντε μας ένα like στο facebook ή ένα follow στο instagram!
  Ευχαριστούμε!